Winkelblik


 

Blikken en boeken in de aanbieding!Blikkenkelder

In Het Behouden Blik kunt u bij gelegenheid terecht voor de aanschaf van dat ene blik dat in uw verzameling nog ontbreekt. Wij verkopen echter alleen de exemplaren die in onze verzameling dubbel aanwezig zijn. De blikkenkelder is niet altijd toegankelijk, maar op verzoek is het af en toe mogelijk een blik te werpen.

 

Het Behouden Blik in 40 Seizoenen en Het Behouden Blik in 25 nieuwe Seizoenen

Seizoensboekjes met bewaarblik

Op 18 augustus 2011 was het precies 10 jaar geleden dat Het Behouden Blik haar deuren opende voor het publiek. Een jubileum om even bij stil te staan. Al sinds de opening van het museum staat er elk seizoen een ander deel van de verzameling centraal en geven we daar meer informatie en beeldmateriaal over. Door middel van deze “Seizoensblikken” krijgt u een steeds beter beeld van de collectie van Het Behouden Blik en van het cultureel erfgoed en de geschiedenis die zij vertegenwoordigt.
Deze Seizoensblikken geven verrassende inkijkjes in onze samenleving en komen iedereen bekend voor. Het is immers onze eigen geschiedenis!
In 2014 beleefde het boekje de tweede druk en sinds april 2017 verkopen we de derde druk van deze boekjes.

 

Deel II van deze serie Het Behouden Blik in 25 nieuwe Seizoenen werd op 10 november 2018 gepresenteerd in de Stads Koffiebranderij in Groningen. In dit deel zijn de verhalen verzameld die wij  deelden in de periode 2011-2017.

De boekjes zijn in het museum verkrijgbaar voor de vaste prijs van EUR 7,50 per stuk (pinnen is mogelijk)

 

Koffie vers(ch) gebrand!

voorkant rood goud zilver 01 roodKoffie versch gebrand pagina 28 Broekema

Koffie vers(ch) gebrand! is de titel van het boek waarin 31 koffiebranderijen uit Noord Nederland in woord en beeld gepresenteerd worden.
Zodra je dit boek open doet, komt de geur je tegemoet.
Geuren van gisteren weliswaar, maar desalniettemin een bron van inspiratie voor onze wereld van nu, waar kleinschalig ondernemerschap en lokale ambachten weer volop in de belangstelling staan.

Tiktak, Broekema, Kahrel’s, Niemeijer, Jansonius, Van der Plaats, H. Smith, het zijn allemaal bekende namen uit onze geschiedenis. De “stoomkoffiebranderijen” en theehandels waren talrijk in het noorden van Nederland. Het boek bevat 175 pagina's, waarvan 95 pagina’s afbeeldingen in kleur. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier en bovenal veel inspiratie!


Koffie vers(ch) gebrand! is verkrijgbaar voor € 24,95 (pinnen is mogelijk) TerugBlik op Meij/ Het Blik Bekeken

 TerugBlik op Meij     Het Blik Bekeken

TerugBlik op Meij, 2007, is een bijzonder tijdsdocument over het vroegere winkelbestand in Uithuizermeeden met talrijke, veelal niet eerder gepubliceerde, foto's en ander beeldmateriaal waarmee in ruim 160 pagina's een wandeling door het dorp gemaakt wordt.
Daarnaast biedt de tweede voorkant van het boek Het Blik Bekeken u een blik op de verzameling zoals die in Het Behouden Blik te zien is. In ruim 20 pagina's krijgt u een rondleiding door het museum aan de hand van de prachtig afgebeelde blikken en reclame voorwerpen die in de verzameling zijn opgenomen.

De volledige oplage van 1350 stuks is uitverkocht. Het Behouden Blik heeft nog de allerlaatste exemplaren beschikbaar en helpt u graag met het zoeken naar een antiquarisch exemplaar. De prijs voor dit boek is € 19,50.

Graag tot ziens in het museum!


Wilt u één of meerdere boeken bestellen, dan kan dat ook. Vul onderstaand bestelformulier in en vermeld duidelijk om welk(e) boek(en) het gaat. Wij nemen na ontvangst van uw bericht zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bestelformulier

Uw naam:(*)
Vul hier uw volledige naam in

Uw e-mailadres:(*)
U heeft een ongeldig e-mailadres opgegeven

Adres:(*)
Invalid Input

Telefoonnummer:
Invalid Input

Uw bestelling:(*)
U heeft geen bestelling ingevoerd.

Vul hier de gewenste boeken in.

Anti Spam
Invalid Input

 (naar boven)