Winkel van Sinkel


Een Blik in de Winkel van Sinkel
 flyer winkel van sinkel

Het Behouden Blik is onderdeel van het erfgoededucatietraject binnen de voormalige gemeente Eemsmond. Opgezet door Museumhuis Groningen en Kunststation C met financiële ondersteuning uit het Budget Educatie en Participatie Projecten.

Een Blik in de Winkel van Sinkel is een erfgoedproject over de winkels van toen en nu en de wereld om ons heen. Samen kijken we rond in het museum en benoemen we de voorwerpen die we tegenkomen en herkennen.

De leerlingen krijgen een beeld van de winkel van vroeger en hoe de boodschappen er in de winkel van lang geleden uitzagen. Speciale aandacht is er voor de verschillende verpakkingen van de producten die er toen heel anders uitzagen dan nu.

Aan de orde komen de verschillen tussen de kruidenier van vroeger en de zelfbedieningswinkel van nu. De leerlingen denken na over de functie van een aantal apparaten die ze in de winkel tegenkomen en……….. proberen er zelf mee te werken.

Winkel van SinkelWinkel van SinkelWinkel van Sinkel

Leerlingen maken kennis met de wereld van alle dag zoals ze die vandaag zien en leren deze voorzichtig te vergelijken met toen. We leren verschillen zien en functies herkennen waardoor een eerste stap richting historisch besef kan worden gemaakt.

Een bezoek aan Een Blik in de Winkel van Sinkel zit boordevol activiteit en levert aanknopingspunten voor aansprekend taalonderwijs, rekenen en oriëntatie op de wereld om je heen.

winkelvansinkel-3winkelvansinkel-6winkelvansinkel-4


Hieronder staan de gebruikte lesbrieven in pdf-formaat om te bekijken of te downloaden.

pdfWerkblad

pdfEen blik in de winkel van Sinkel

pdfVerwerking - Een blik in de winkel van Sinkel

(naar boven)