werken in het Blik

foto 1  blikmuur

Vacatures voor vrijwilligersfuncties in Het Behouden Blik

Het Behouden Blik in Uithuizermeeden is een uniek museum waarin het Nederlandse verpakkingsblik centraal staat. De collectie van het museum laat de sociaal economische geschiedenis van onze samenleving in de 20e eeuw zien. De Stichting ontvangt geen reguliere subsidie en werkt met vrijwilligers. Als u ons museum een warm hart toedraagt kunt u ons daarbij helpen door vrijwilliger te worden.

Wat bieden wij:
Het Behouden Blik biedt vrijwilligers een leuke, inspirerende en gezellige werkplek. Samen met de collega's houdt u het museum open en levendig. Het museum is het gehele jaar door op donderdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor individuele bezoekers. Alle andere dagen van de week is het museum open op afspraak. Ten minste vier keer per jaar wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht onder de titel Seizoensblik Ook worden lezingen op locatie verzorgd. Er komen per jaar ongeveer 1000 bezoekers en het aantal groeit. Als vrijwilliger kunt u bij ons veel leren en mag u mee naar workshops of mee op bezoek bij andere musea.

Wij zoeken op korte termijn een:
1. Communicatiemedewerker
2. Gastvrouw/heer
3. Collectieregistrator

 

1) Communicatiemedewerker
Als communicatiemedewerker werkt u mee aan het vergroten van de naamsbekendheid van het museum. Verder zorgt u voor het verbeteren van het imago en onderneemt u acties om de groei van het bezoekersaantal te stimuleren. Kortom u brengt Het Behouden Blik op alle mogelijke manieren onder de aandacht van het publiek. U schrijft persberichten, onderhoudt contacten met de media en bedenkt unieke acties om het museum te promoten. U zorgt ervoor dat de tentoonstellingen, evenementen en activiteiten bij een zo breed mogelijk publiek bekend worden. Tenslotte verzorgt u de versturing van een nieuwsbrief via het programma Mailchimp.

U heeft de volgende kwaliteiten in huis:
• een goede kennis heeft van de Nederlandse en Duitse taal
• ervaring met het schrijven van persberichten
• ervaring heeft met het programma Mailchimp en met het gebruik van sociale media
• denkt mee over speciale evenementen, acties op de sociale media en andere promotionele activiteiten
• bent minimaal 2 dagdelen in de maand beschikbaar

 

2) Gastvrouw/heer
Als gastvrouw/heer verwelkomt u de bezoekers en geeft u informatie over het museum. Daarnaast neemt u de telefoon aan, zorgt u dat het museum opgeruimd en schoon is en zet u koffie en thee voor de bezoekers. Het museum zoekt vrijwilligers met een gastvrije instelling en vriendelijke, optimistische uitstraling. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Ervaring als gastvrouw/gastheer is een pré evenals kennis van het Duits. De ontvangsten vinden plaats op alle dagen van de week, zowel in het museum, als op locatie. De mogelijkheid bestaat ook dat u onze vaste conservator vergezelt tijdens een lezing op locatie.

U heeft de volgende kwaliteiten in huis:
• bent communicatief en vindt het leuk te vertellen
• spontaan en klantvriendelijk verdiept zich in het verhaal van de collectie
• leidt de bezoekers rond
• bent in het bezit van een rijbewijs B
• bent minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar, bij voorkeur op donderdag

 

3) Collectieregistrator
Als collectieregistrator bent u verantwoordelijk voor het registreren van de collectie in het museumregistratieprogramma Adlib.
Het Behouden Blik is in 2014 gestart met het digitaliseren van de collectieregistratie. Alle objecten uit de kerncollectie zullen vanaf augustus 2015 digitaal worden gepresenteerd via een online database gekoppeld aan de website. Daarnaast denkt u, samen met de collectiebeheerder, mee over het collectiebeleid - welke objecten ontbreken nog in de collectie en welke kunnen worden afgestoten? Daarnaast verzorgt u de registratie van de nieuwe aanwinsten in de collectie.

Het museum zoekt een vrijwilliger die zich vol wil inzetten op de invulling van de collectieregistratie als onderdeel van het plan om het museum te presenteren als kennis centrum voor het Nederlandse verpakkingsblik. Deze functie kan ook worden ingezet als mogelijkheid om, op vrijwillige basis, werkervaring op te doen.

U beschikt over de volgende kwaliteiten:
• ervaring in het registreren van een museale collectie en het werken met Adlib
• heeft oog voor detail
• affiniteit met geschiedenis van blikken en reclame
• bent nauwkeurig en kunt precies werken
• bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar, bij voorkeur op donderdag

 

Heeft u belangstelling en wilt u solliciteren? Mail uw cv en een motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via: 0595 413 999

 

(naar boven)